Surinam Airways vliegt vanaf eind oktober naar Cayenne

ZANDERIJ – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft donderdag definitief toestemming gekregen van de Franse autoriteiten om de route Paramaribo-Cayenne-Belém te onderhouden. Dat zei Clyde Cairo, vicedirecteur van SLM, zondag tijdens de opendag die de airline organiseerde op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Eind oktober begint SLM met vluchten op deze route. De uitbreiding naar Cayenne, waar SLM enkele jaren geleden ook al op vloog, past in het streven van de nationale maatschappij om het regionale netwerk te versterken. “Wij willen ieder jaar een bestemming aan ons vluchtschema toevoegen”, vertelt Cairo, in een tot feesttent omgebouwde hangar op Zanderij.

De lijn naar Belém is winstgevend voor de SLM. Het bedrijf wil ook Fortaleza, en “hopelijk” São Paolo toevoegen, zegt Cairo. Fortaleza is niet alleen interessant voor de Braziliaanse, maar ook voor de Nederlandse markt. Cairo: “In Fortaleza woont een Nederlandse gemeenschap. We willen dan Amsterdam-Paramaribo-Fortaleza gaan vliegen”. SLM is in gesprek met China Southern Airlines en Cathay Pacific uit Hong Kong om een partnerschap aan te gaan, volgens Cairo. Daardoor moet het mogelijk worden vanuit China op één ticket een vlucht naar Paramaribo te boeken.

Volgend jaar wil SLM de vloot op de vluchten naar Europa uitbreiden. Cairo noemt de ‘middel-Atlantische route’ “goed bezet”. Ondertussen heeft het CISME-kinderkoor op het grote podium het volkslied ingezet. Draperieën in de SLM-huiskleuren geel, rood en oranje onttrekken het dak van de hangar aan het zicht. De open zijde van de hangar biedt uitzicht op een pontificaal opgestelde Boeing 737. Massa’s schoolkinderen staan geduldig in de rij om in groepjes het toestel te bekijken.

“We verdienen aan de samenleving, maar we willen ook iets teruggeven”, legt Cairo uit. Vorige maand vierde de SLM haar 50ste verjaardag. De airline nodigde scholen uit de districten Para en Wanica uit op de open dag. Kansarme jongeren mogen een rondvlucht boven Paramaribo maken. In de aankomsthal staan standjes waar SLM-medewerkers uitleg geven over verschillende aspecten van het bedrijf.

De entousiaste Preshand komt nauwelijks boven de tafel uit waarop een maquette van de luchthaven staat uitgestald. Met grote ogen bekijkt hij de schaalmodellen van SLM-toestellen. Zijn moeder Vidja Angoelal uit Paramaribo ziet het vertederd aan. “Mijn kleintje heeft nog nooit gevlogen, die vindt dit prachtig”, zegt ze. Ze gaan zo het toestel in het echt bekijken.-.

de Ware Tijd, 10 september 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s