Directeur Stichting Toerisme Suriname stapt op

PARAMARIBO – Hij gaf er zelf verschillende verklaringen voor, maar onmin in het bestuur van de Stichting Toerisme Suriname (STS) lijkt de échte reden waarom Karel Dawson vorige week bedankte als waarnemend directeur van de stichting. De Ware Tijd kreeg inzage in Dawsons ontslagbrief, die hij donderdag verstuurde.

De druppel die voor Dawson de emmer deed overlopen, was het feit dat tijdens een vergadering op het ministerie een STS-bestuurslid zijn positie ter discussie stelde. “Dat was niet de plaats om dat te doen”, schrijft Dawson. Hij geeft verder aan dat hij er alleen voor stond om de STS draaiende te houden, zonder goede financiële ondersteuning. Ook wil hij met zijn ontslag “de president de gelegenheid geven nieuwe invulling te geven aan het toerismebeleid”, staat te lezen in de brief.                                

Zaterdag ontkende Dawson in deze krant ontslagen te zijn. Later die dag zei hij op dWT Online dat hij was opgestapt wegens drukke bezigheden in zijn bedrijf. Medebestuurslid Oswald Braumuller vindt het jammer dat Dawson opstapt. “Ik heb een hoge pet van hem op, hij is een stevige vent”, verklaart Braumuller. “Hij communiceerde wel slecht met het bestuur. Maar ja, hij is ondernemer, net als ik. Wij houden van tempo.” Dawson is volgens hem nog steeds lid van het STS-bestuur.

Het stichtingsbestuur wil Dawsons beleid niet wijzigen. Er staat nogal wat te gebeuren: volgende week presenteert Suriname zich op een belangrijke toerismebeurs in Canada. Ook zijn er net contracten getekend met een Amerikaans en een Nederlands marketingbureau.

Opmerkelijk is dat het bestuur van STS nu weer in functie is. Op 13 augustus werd het bestuur op non-actief gesteld door de president. Dawson werd voorzitter van een presidentiële taskforce. Per besluit van de president van 30 september werd het bestuur weer gevraagd de draad op te pakken. Volgens Braumuller heeft het Kabinet van de president niet met het STS-bestuur overlegd over deze beslissingen.

Bij het ministerie ligt inmiddels een wetsvoorstel voor de oprichting van een Surinaamse toerismeautoriteit, zegt de horecaondernemer. Zo’n ‘tourism board’, die meer bevoegdheden heeft dan de STS, is een langgekoesterde wens van de reissector in ons land. Het STS-bestuur heeft het wetsvoorstel nog niet ter inzage gekregen, merkt hij op.

Parlementariër Stuart Jabini (NDP) zegt het te betreuren dat de STS nu stuurloos is. “Het is zacht gezegd onverstandig dat we het zo ver hebben laten komen”, aldus Jabini. Hij wil deze week van minister Falisie Pinas (Transport, Communicatie en Toerisme) duidelijkheid over het toerismebeleid van de regering. DNA-lid Guno Castelen (SPA), wilde namens de oppositie nog niet reageren op de ontwikkelingen bij STS. Minister Pinas van TCT kon niet bereikt worden voor commentaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s